Varm choklad med Crème de la Crème
Ingredienser (ca 20 st)
50 g valfri choklad
2 msk Crème de la Crème
3 dl mjölk
2 dl grädde
Kakao
Crème de la Crème att ringla över
Gör så här:
Ha upp choklad och nöt-crème i två muggar.
Värm mjölken tills den börjar sjuda men inte koka.
Häll detta över chokladen och låt stå en stund så chokladen börjar smälta. Rör om.
Vispa grädden och spritsa på den varma chokladen.
Pudra över kakao.
Toppa allt med Crème de la Crème!
Drick och njut!
Bror Printzells Godisfabrik
År 1961 kom karamellhandlare Bror Printzell i Hässleholm på idén att ta det goda inuti hårda karameller och fylla i påsar av plast. Detta syndigt goda var alltså Nöt-Crème som fylldes i påsar om 18 gram. Bror Printzell motiverade denna egendomliga idé med att ”Det är ju det gottaste man vill åt!” Och vem kan säga emot ett sådant argument? Omgivningen var dock skeptisk. En enda grossist i Göteborg förbarmade sig och köpte några lådor.
En dag ringde Brors telefon. En dam berättar att utanför hennes kiosk ringlar långa köer med skolbarn som ville köpa Nöt-Crème. Nu ville hon beställa mera! Det visade sig snart att det fanns fler som tyckte att karamellfyllning på påse var en bra idé.
Än idag tillverkas Nöt-Crème på samma sätt, i samma fabrik i skånska Hässleholm.