SVENSKARNAS FAVORITPÅSE
SEDAN 1961
Nötcreme, Jordnöt
En salt utstickare. En kaxig och internationell touch präglar denna nykomling. Smaken kan lättast beskrivas som ett jordnötssmör med ljuvlig touch av salt – som inte fastnar i gommen! Med andra ord kan du äta syndigt mycket, utan att behöva ta en vattenpaus… Se i vilka varianter du kan njuta av denna gobit.
De olika produkterna i vår jordnötserie
Ingredienser: Se förpackning för aktuell ingrediensförteckning.
JORDNÖT PÅSE 18 GRAM
Blivande klassiker?
JORDNÖT CHOCO-KULA
Salt och sött med choklad kan aldrig bli fel!
NYHET I GODISHYLLAN
Måste testas – Jordgubbspaj!
KLASSIKERN
SEDAN 1961
Läs historien om Svenskarnas favoritgodis Nöt-Créme.
HAR DU TESTAT VÅRA NYHETER?
Bror Printzells Godisfabrik
År 1961 kom karamellhandlare Bror Printzell i Hässleholm på idén att ta det goda inuti hårda karameller och fylla i påsar av plast. Detta syndigt goda var alltså Nöt-Crème som fylldes i påsar om 18 gram. Bror Printzell motiverade denna egendomliga idé med att ”Det är ju det gottaste man vill åt!” Och vem kan säga emot ett sådant argument? Omgivningen var dock skeptisk. En enda grossist i Göteborg förbarmade sig och köpte några lådor.
En dag ringde Brors telefon. En dam berättar att utanför hennes kiosk ringlar långa köer med skolbarn som ville köpa Nöt-Crème. Nu ville hon beställa mera! Det visade sig snart att det fanns fler som tyckte att karamellfyllning på påse var en bra idé.
Än idag tillverkas Nöt-Crème på samma sätt, i samma fabrik i skånska Hässleholm.