Smarriga recept på godsaker som försvinner snabbt

Chokladkaka med Nöt-Crème och hasselnötter

  • Ingredienser (8-10 personer)
  • 125 gram smör
  • 350 gram Nöt-Crème® (2 st askar)
  • 6 ägg
  • En nypa salt
  • 100 gram mald hasselnöt eller hasselnötspulver 100 gram mörk choklad 70%

Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader. Blanda Nöt-Crème® och smör i en bunke. Separera äggulan från äggvitan på samtliga ägg, gulan ned i sm- eten, vitan i en annan bunke. Tillsätt tillsammans med äggulorna saltet och de malda hasselnötterna. Blanda väl. Smält 100 gram mörk choklad. Vispa upp äggvitan. Blanda sedan försiktigt i både den smälta chokladen och de vispade äggvitorna ned i smeten. Blanda smeten jämn. Häll ned allt i en smord och bröad rund form. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Låt svalna.

  • Glasyr:
  • 100 gram hasselnötter
  • 100 gram finhackad choklad 1 dl grädde

Gör så här: Hetta upp grädden och häll i chokladen så den smälter. Häll sedan glasyren över kakan och dekorera med hasselnötter. Klart!

Tips!

Glasyralternativ: Blanda vispad grädde och ett paket Nöt-Crème och bred över!

Nöt-Crème Cupcakes

  • Ingredienser (ca 12 st)
  • 125 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2/3 dl naturell yoghurt
  • 1 dl hasselnötter
  • 175 g Nöt-Crème® (1 ask)

Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader. Blanda smöret tillsammans med sockret i en bunke. Tillsätt ägg, ett i taget. Blanda alla torra ingredien- ser och vispa därefter ned det i smeten. Försök att få smeten jämn och klumpfri. Tillsätt yoghurten. Hacka hasselnötterna fint och lägg i dem. Blanda väl. Ställ ut muffinsformar och fördela smeten jämnt mellan formarna. Klicka i cirka en matsked med Nöt-Crème® i varje muffin. Blanda lite försiktigt med hjälp av en tandpetare. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna. Gott, gott, gott..!

Havreflarn

  • Ingredienser (ca 24 st)
  • 75 gram smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1,5 msk mjölk
  • 1,5 msk ljus sirap
  • 0,25 tsk bakpulver
  • 0,25 tsk malen ingefära
  • 175 g Nöt-Crème® (1 ask)

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda socker, havregryn, vete- mjöl, mjölk, sirap, ingefära och bakpulver i en bunke till en jämn smet. Smält smöret och tillsätt det till smeten. Blanda väl. Gör smetklickar med jämna mellanrum (de flyter ut lite) på en plåt med bakplåtspapper. Det blir ca 2-3 plåtar.

Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter eller tills de blivit gyllengula. Låt flarnen svalna. Bred sedan härlig Nöt-Crème® på hälften av kakorna och lägg ihop två och två. Mums!

Tips

Gör kanterna lite snyggare – och ännu godare! Doppa i smält blockchoklad

Whoopies med härlig Nöt-Crèmesfyllning

  • Ingredienser (ca 20 st)
  • 100 gram smör 2,5 dl florsocker 2stägg
  • 2,5 dl mjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 175 g Nöt-Crème® (1 ask)

Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och vispa det med florsocker i en bunke. Lägg därefter i ett ägg i taget och vispa under tiden. Blanda vetemjöl med bakpulver. Blanda mjölblandningen i smeten och vispa den jämn. Spritsa ut smeten med jämna mellanrum (de flyter ut lite) på bakplåtspapper.

Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna. Bred sedan Nöt- Crème® på hälften av kakorna och lägg ihop två och två.

Tips!

Vill du ha färgglada Nöt-Crèmeswhoopies? Ta i några droppar karamellfärg i smeten. Eller varför inte två mat- skedar kakao och få chokladwhoopies med Nöt-Crème? Jo, man tackar!

Eget recept?

Dela gärna med dig av ditt eget favoritrecept med Nöt-Crème på vår Facebook-sida.

Ladda hem folder. Recept